Το Clueso Escape Rooms είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι απόδρασης. Μία ζωντανή εμπειρία που σε ταξιδεύει και ταυτόχρονα θέτει σε δοκιμασία τις ικανότητες αντίληψης του επισκέπτη και καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και της ομαδικότητας. Η ομάδα των παικτών (2 έως 6 άτομα), “κλείνεται” μέσα σε ένα δωμάτιο με συγκεκριμένο θέμα. Στόχος είναι το να καταφέρει να αποδράσει μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά όρια, ξεπερνώντας μια σειρά από δοκιμασίες και γρίφους, ενεργοποιώντας το μυαλό και τις 5 αισθήσεις, και αν τα καταφέρετε ίσως βρείτε και εσείς ένα clue!.

Kάθε δωμάτιο έχει και το βαθμό δυσκολίας του. Αν είστε καινούριος παίχτης θα σας συστήναμε να ξεκινήσετε επιλέγοντας ένα δωμάτιο χαμηλής δυσκολίας. Παρόλα αυτά, γενικά τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορεί να το απολαύσει ο καθένας. Δεν απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις, ούτε ιδιαίτερη εμπειρία για να μπορέσετε να παίξετε. Τα μόνα εφόδια που χρειάζεστε είναι παρατηρητικότητα, σκέψη και πνεύμα συνεργασίας.
 
Τα περισσότερα δωμάτια απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας. Επειδή πρόκειται για ένα παιχνίδι λογικής και παρατηρητικότητας, μπορεί να παίξει το ίδιο εύκολα κάποιος που βρίσκεται σε νεαρή ηλικία και κάποιος που βρίσκεται στην τρίτη ηλικία. Θέλοντας όμως να μην απογοητεύσουμε τους μικρούς φίλους, φέρνοντάς τους μπροστά σε ‘άλυτα’ εμπόδια, λόγω της δυσκολίας των γρίφων, θέτουμε ως κατώτατο όριο συμμετοχής την ηλικία των 8 χρόνων.

Υπάρχουν και κάποιες ειδικές κατηγορίες παιχνιδιών, οι οποίες λόγω θεματικής απευθύνονται σε άτομα άνω των 15 και άνω των 18 ετών (υπάρχει ειδική ένδειξη για το ηλικιακό όριο στη σελίδα των δωματίων αυτών).

Ο αριθμός παικτών (ελάχιστος και μέγιστος) εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε δωματίου (μέγεθος χώρων, αριθμός και επίπεδο δυσκολίας συνεργατικών γρίφων κ.α.). Συνήθως ο αριθμός παικτών κυμαίνεται από 2 έως 7.

Ο προτεινόμενος αριθμός παικτών για κάθε δωμάτιο έχει προκύψει βάσει του σχεδιασμού των δωματίων και είναι αυτός που θεωρούμε πως θα εξασφαλίσει στους παίκτες την ιδανική εμπειρία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για κάποια δωμάτια, σε ειδικές περιπτώσεις, υπάρχει η δυνατότητα παιχνιδιού από περισσότερα άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές εναλλακτικές μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ολοκληρώνεται σε 4 βήματα.

1ο Βήμα: Επιλέξτε δωμάτιο. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και να επιλέξετε το δωμάτιο της προτίμησής σας, διαβάζοντας τις περιγραφές και τα χαρακτηριστικά του.

2ο Βήμα: Επιλέξτε ημερομηνία. Στο κάτω μέρος της σελίδας του κάθε δωματίου θα βρείτε ένα ημερολόγιο. Επιλέξτε την ημερομηνία που θέλετε κάνοντας κλικ πάνω στο αντίστοιχο κουτάκι (ημέρα) του ημερολογίου.

3ο Βήμα: Επιλέξτε ώρα παιχνιδιού. Επιλέγοντας την ημέρα θα σας εμφανιστεί αυτόματα το ημερήσιο ωράριο των παιχνιδιών βάσει διαθεσιμότητας (πράσινο: διαθέσιμη ώρα, κόκκινο: μη διαθέσιμη ώρα). Κάνετε κλικ πάνω στην ώρα που σας ενδιαφέρει.

4ο Βήμα: Ολοκλήρωση κράτησης. Έχοντας επιλέξει την επιθυμητή ώρα, εμφανίζεται η φόρμα κράτησης. Για να ολοκληρώσετε την κράτησή σας, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στη φόρμα.

Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία θα λάβετε αμέσως ένα e–mail επιβεβαίωσης.
Η πληρωμή γίνεται αφού έρθετε στον χώρο μας.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και αλλαγής της κράτησής σας. Η ακύρωση κράτησης μπορεί να γίνεται επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά.

Για την αλλαγή κράτησης αρκεί να ακυρώσετε την προηγούμενη (τηλεφωνικά) και να προχωρήσετε σε μία νέα κράτηση, επαναλαμβάνοντας απλώς την ίδια διαδικασία για την ημέρα ή ώρα που σας εξυπηρετεί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των επόμενων ομάδων ενός δωματίου, παρακαλούμε τους παίκτες να βρίσκονται στο χώρο της υποδοχής το αργότερο 10 λεπτά πριν από την ώρα της κράτησης. Σε περίπτωση καθυστέρησης, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με την υποδοχή, έτσι ώστε να ενημερωθείτε για το αν θα μπορέσετε να παίξετε, ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης και την επόμενη διαθεσιμότητα του δωματίου.

Στα δωμάτια , υπάρχει το λεγόμενο ‘κουμπί πανικού’. Πατώντας αυτό το κουμπί οποιοδήποτε μέλος της ομάδας μπορεί να βγει ανά πάσα στιγμή από το δωμάτιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σταματάει το παιχνίδι για τους υπόλοιπους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, οι Game Masters μας, εξηγούν αναλυτικά τους κανόνες λειτουργίας του δωματίου.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, αυτό που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι πως θα είμαστε εδώ για να σας υποδεχτούμε και να σας ενημερώσουμε για την όποια διαθεσιμότητα θα υπάρχει τη δεδομένη στιγμή της επίσκεψής σας. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας κάποιου δωματίου, θα σας κεράσουμε έναν καφέ και θα κοιτάξουμε παρέα για το επόμενο διαθέσιμο παιχνίδι. Αν πάλι, θέλετε να δείτε online τις διαθεσιμότητες δωματίου, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Τα περισσότερα παιχνίδια μας δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη ενδυμασία, οπότε μπορείτε να φοράτε ρούχα και παπούτσια που θα σας βοηθήσουν να κινείστε άνετα. Αν κάποιο δωμάτιο έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ενδυμασίας, αυτές θα αναγράφονται στη σελίδα του.

Στα δωμάτια μας απαγορεύεται ρητά η λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως δεν θα διαρρεύσει κάποιο στοιχείο του δωματίου, το όποιο θα αποδυναμώσει την εμπειρία για τις επόμενες ομάδες. Αναγνωρίζοντας όμως την σημαντικότητα ενός ενθυμίου από μία τέτοια εμπειρία, στο τέλος κάθε παιχνιδιού αναλαμβάνουμε εμείς να σας φωτογραφίσουμε σε συγκεκριμένα σημεία του κάθε δωματίου.

Σε όλους τους χώρους των δωματίων υπάρχουν κάμερες που παρακολουθούν το κάθε παιχνίδι. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Αφενός για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής του παιχνιδιού και αφετέρου για την παρακολούθηση της ροής και την άμεση ανταπόκριση προς τους παίκτες σε επίπεδο βοηθειών, από τους Game Masters ή τους Performers.

Η πληρωμή γίνεται στο ταμείο μας κατά την άφιξή σας και μπορεί να γίνει είτε με μετρητά, είτε με κάρτα.

Τα δωμάτιά μας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν παιδικά πάρτυ, προτείνοντας μία πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει τη χαρά της γιορτής με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού.

Η ομάδα μας έχει πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα για το πώς τα escape rooms επιδρούν και αναπτύσσουν τη διαδικασία του Team Building. Η φιλοσοφία των δωματίων μας είναι βασισμένη στη δημιουργία συνθηκών συνεργασίας. Η ομάδα των παικτών καλείται να βρει από κοινού λύσεις, ενισχύοντας έτσι το ομαδικό πνεύμα, αλλά βιώνοντας ταυτόχρονα και μία μοναδική διασκεδαστική εμπειρία, που έρχεται να εμπλουτίσει τις κοινές στιγμές των συναδέλφων, εκτός του χώρου εργασίας.